Rondschrapers PE buizen

Toepassingsgebied

Voor de realisatie van elektrolasverbindingen conform het voorschrift G5/02 moet de oxidatielaag aan de uiteinden van de buizen en hulpstukken worden verwijderd met aangepast gereedschap.

De rondschrapers voor PE buizen moeten voldoen aan de technische vereisten beschreven in de specificatie G1/06 en op voorhand zijn gehomologeerd door Synergrid.

synergrid meting aardgas

Gehomologeerd materieel 

De lijst G1/09 bevat de door Synergrid gehomologeerde rondschrapers.

Procedure

Synergrid homologaties zijn onderworpen aan de algemene procedure S1/01. Deze beschrijft de werkwijze voor de aanvraag van een nieuwe homologatie, evenals voor de wijziging of verlenging van een bestaande homologatie.

Voor PE-rondschrapers bestaat de procedure voor nieuwe homologaties uit de volgende stappen :

  • Indienen van de aanvraag: de aanvrager dient zijn verzoek in via de functionele mailbox Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
  • Ontvangst van de aanvraag: Synergrid registreert de aanvraag.
  • Indienen het technisch dossier: de aanvrager stelt het technisch dossier samen en dient dit in volgens de instructies van Synergrid.
  • Technische analyse: Synergrid beoordeelt de conformiteit met de technische specificaties op basis van de studie van het technisch dossier.
  • Opname in de lijst: indien de PE-rondschraper beantwoordt aan de technische specificaties voegt Synergrid deze toe aan de gepubliceerde lijst G1/09.

Opmerking: vertrek voor het indienen van een nieuwe homologatieaanvraag altijd van de meeste recente versie van de referentiedocumenten nadat u deze heeft opgehaald op deze website.

Meer informatie

Voor verdere vragen met betrekking tot de homologatie van rondschrapers voor PE-buizen kan u contact opnemen met Synergrid via de functionele mailbox Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien..